Maandelijks archief: februari 2013

Vacature Bestuursleden

dans1

bericht geplaatst op 9 feb 2013
Stichting DC 1 II High is op zoek naar actieve bestuurders om haar verdere groei te kunnen vormgeven.

Tien jaar geleden richtte choreograaf Minke Elisa Brands stichting DC 1 II High op met als algemeen doel het creëren van dans- en theaterproducties en het ondersteunen daarvan. Per project wordt een gezelschap samengesteld van eigenzinnige en inventieve kunstenaars, zoals componisten, beeldend kunstenaars, dansers, schrijvers, licht- en kostuumontwerpers. Door conceptueel en analytisch samen te werken, raakt DC 1 II High haar publiek met subtiele dramatische verhaallijnen in dans. De voorstellingen zijn onder andere te zien bij vlakke vloertheaters en verschillende festivals in Nederland, Duitsland en Italië.

Nu is een fase van heroriëntatie van de koers aangebroken. Het aantal en de afzet van producties mogen toenemen. DC 1 II High zoekt daarom op korte termijn enthousiaste bestuursleden die zich willen inzetten voor de ontwikkeling van beleid en strategie. Daarbij zoeken we mensen die: – passie hebben voor hedendaagse dans – relevant netwerk hebben – vertrouwd zijn met de zakelijke ofwel artistieke kant van een kleine culturele projectorganisatie.

Voor de nieuwe productie 27th CHARACTER die in mei 2013 in premiere zal gaan wordt DC 1 II High financieel gesteund door: Gemeente Utrecht, VSB fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Elise Mathilde Fonds, Fentener van Vlissingen, Dans Atelier 42 Het bestuur vergadert tussen de vier en zes keer per jaar in Utrecht. Wil je bijdragen aan de toekomst van deze stichting, stuur dan voor meer informatie een reactie naar Minke Elisa Brands minke@dc12high.nl