Minke Elisa Brands

Minke_About_001
Minke_About_002
Minke is choreograaf, danser en coach. Afgestudeerd aan de Vaganova Ballet Academy in Sint Petersburg, Rusland, werkte Minke tien jaar lang als danseres bij onder andere Het Nationale Ballet in Amsterdam, Shusaku/Bodytorium en de Rotterdamse Dansgroep.

Van danser naar choreograaf

Minke werd steeds meer een choreograaf. In 2002 studeert zij af aan de Rotterdamse Dansacademie (Codarts), differentiatie Choreografie. In 2003 richt zij Dc/dK (DC 1 II High/Danskern Utrecht) op, een creatief dansgezelschap dat naast dans ruimte biedt aan andere kunstdisciplines: live zang en musiceren, live tekenen en het gebruik van decor, projecties en kostuums. Haar bewegingsmateriaal ontstaat op basis van het concept, in principe altijd samen met andere disciplines, waardoor een idioom tot stand komt dat wisselt per choreografie. Sinds kort vindt haar werk ook zijn weg naar het buitenland.

Dans Atelier 42

In 2012 richtte Minke Dans Atelier 42 op. Dans Atelier 42 is een studio voor klassiek ballet, moderne dans, spitzen, coaching en choreografie voor kinderen, jongeren en volwassenen.
Dans Atelier 42 vloeit voort uit de behoefte van Minke Elisa Brands, dans dynamisch in de samenleving te brengen en een kweekvijver te zijn voor nieuw danstalent.

“Dans is de oudste vorm van communicatie. Zonder woorden. Dans gaat over de grenzen van taal, landen en leeftijden heen. Dans is multicultureel en multidisciplinair. Dans draagt de emotionele herkenning voor groei en ontwikkeling van de mens, en draagt zo bij aan een gezonde levenshouding.”

Beweging is communicatie

Als danser en maker van dans staat bij Minke communicatie voorop. Alles beweegt rondom en vanuit communicatie. Wat wil de danser zeggen? Wat bedoelt de choreograaf?

Dansen in de wereld

Dans staat niet op zichzelf. Dans staat in een wereld, de dansers staan in een wereld. Hoe vindt de interactie plaats? Minke laat de werelden aan elkaar raken. De danser volgt de improviserende musicus. De kunstenaar tekent wat de danser toont. Het natte gras laat de dansers vliegen. Een aria van Bach wordt beweging.